Pueblo Cautivo

Adoramos los pueblos y sus noticias

Barcelona

Els Quatre Gats cumple 125 años | Bernat Pareja | barcelona | Compañía

Para conmemorar el 125 aniversario se reedita la revista ‘Quatre Gats’

Barcelona

El 12 de junio del 1897 va obrir les portes el cafè restaurante Els Quatre Gats, centre d’intel·lectuals barcelonins de principis del segle XX. Va ser idea de Pere Romeu, que ha via treballat de cambrer en el cabaret Le Chat Noir de París i en volia crear una versió amb un ambiente vanguardista la bohemia de Barcelona. Res més allunyat de la realitat. El dibuixant Ricard Opisso comenta a vegada que «never es van transpassar els límits de la moral, doncs allò era més aviat un cafè cast, bastant trist i avorrit, sobretot for qui no form part of our grup d’infeliços bohemis». Aquest grup d ‘“infeliços bohemis”, habituales del cafè, el formaven Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Miquel Utrillo, Enric Granados o Isaac Albéniz, entre otros.

Here durant un temps també va freqüentar Els Quatre Gats va ser Pablo Picasso. Llavors tenia 17 anys i s’acabava dell’Instal·lar a la ciutat. El 1900 va escollir Els Quatre Gats para fer-hi la seva primera exposición individual. Es va inspirar en una exposición de retratos de Ramon Casas en la Sala Parés, centre artístic de l’època. Picasso va a dedicar tres mesos a fer més de 100 retrats amb carbó. Malgrat que l’exposició no va aixecar les expectatives esperades, va ser inici d’una carrera que no cal explicar.

El temps ha anat passant i avui establiment barceloní arriba als 125 anys. Hago amb a llarga història d’entrebancs superats i difusió cultural a esquena i amb la intentció de recovery the essència dels inicis. L’espai no era pas un ateneu, sinó un restaurante en els dinars portaven a llargs debats sobre el món. “Durant aquest temps que hem estat tancats, ens hem adonat que ens havíem allunyat de laphilosophy del local. Hem volvió a la cocina catalana de debò, la del xup-xup”, comenta Sílvia Ferré, segona generació de propietaris d’Els Quatre Gats, que afegeix: “I hem passat molt malament durant la pandèmia. Vam estar un any sencer tancats i aquest temps ens ha servit per reflexionar.

De l’ambient cultural del local en van sortir dues revistes, Pèl i Ploma i Quatre Gats. Con motivo de la celebración de aniversario, el restaurante volverá a editar des d’aquest mateix mes la revista Quatre Gats en un formato adaptado a l’actualitat. En més, la conmemoración permetrà a los clientes gaudir d’antigues tradicions que la pandèmia havia fet oblidar. “Demà mateix farem un acte de celebració amb personalitats del món de la culture but també amb familiars i amics”, explica Ferré.

I no només això, sinó que els 125 anys seran l’excusa to recovery tots els actes culturals que es feien abans de la pandèmia. Exposiciones de pintura, concursos de literatura, tertúlies…, tot el que sigui posible para apropar-se a l’ambient de difusió cultural que caracteritzava el local en els seus inicis.

“Volem tornar el restaurant a la ciutat. Molta gent ha vingut pensant que era un lloc només per a turistes i s’ha surprès amb la realitat», explica Ferré, que també creu que» Els Quatre Gats forma parte de la història de molto gent «:» Hi ha persones que han viscut molt el restaurante, i no podem fer que deixi de ser així.»

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.