El Born quería un referente en el mundo de la gastronomía | Mireia Rourera | barcelona | Compañía
mireia rurera – Barcelona
Fins diumenge en Pla de Palau, la plaza preside la Facultat de Nàutica, la que fa d’enllaç entre el Born i la Barceloneta, si celebra la novena edició del festival gastronómico Born Street Food. Es una iniciativa de la asociación Barcelona Born Gourmet, que vol fer del Born a barri sobre gastronomía sigui una referència.
Sota els arbres d’aquesta plaça –imprescindibles per suportar la calor– disset restaurants del Born ofereixen els seus plats, que es cuinen al moment.L’entrada és gratuïta i els tiquets per bescanviar per menjar es venen a un preu popular, de 3 , 5 euros, perquè es vol que els venis hi participin. Una de las novedades en la búsqueda de la participación del restaurante Ikoya Izakaya, de xef Hideki Matsuhisa, que tiene una estrella Michelin.
Restaurantes molt arrelats al Born i que des dels anys noranta han deixat la seva empremta, com poden ser Sagardi Cuiners Bascos, dels germans López de Viñaspre, Pork … boig per tu amb el xef Oriol Rovira i Tapeo Born, del xef Dani Rueda , estan braç a braç amb restaurants històrics, com el 7 Portes, que el 2019 va obrir l’Espai La Barra (amb els mateixos plats que al restaurant but més petits per poder compartir en un ambient més distès) i Vila Viniteca, de Quim i Eva Vila, fundada en 1932. Com no podia ser de otra manera a dels estands és el la confraria de pescadors, on es pot menjar un cucurull de peix blau fregit acabat de pescar.
Iñaki López de Viñaspre, que a més de ser un dels propietaris del grup Sagardi és el president de the associació Barcelona Born Gourmet, va recordar ahir que el Born ha estat, històricament i fins que no va obrir Mercabarna, el mercat de la capital Catalan i que el comerç i la restauració han configurado el ADN dels seus carrers, dels més antics de la ciutat. “Recuperem el festival aturat per la pandèmia, que té molt de valor popular i que vol agradar, també, a la gent d’altres barris”, va a decir. Se’n faran dos: un junio, coincidiendo con las fiestas de la Ribera, otro en septiembre por la Mercè.