Pueblo Cautivo

Adoramos los pueblos y sus noticias

Barcelona

Com si res hagues passat | Jordi Panyella | barcelona | Compañía

Barcelona

Avui és gran fiesta en la calle del Pi de Barcelona. El restaurante Golfo de Bizkaia reobre portes després de quasi dos anys parat. El món es va aturar el 15 de marzo de 2020 en el interior del aquest petit local del grupo Sagardi. Es van posar les cadires damunt les taules, es van emblicar tots els utensilis de cuina amb paper film per Avoid la seva degradació, es van tancar les portes i es van posar els 12 treballadors en situació d’ERTO i fins fa pocs dies, quan la dirección va a decidir reobrir.

Durant aquests 23 interminables mesos, com si d’una imperceptible tempest de neu es tractés, la pols ha anat dipositant-se sobre la barra de vidre, les ampolles de refresc han caducat irremeiablement i només el frozenador ha Seguit funcionant amb l’objectiu de save the product that is pogués enmig de la inactivitat més absoluta. Aquests dies expertos en interiorismo, tecnicas en electricitat i mantenimiento, una brigada de neteja i, finalment, the equip del restaurant han treballat, per aquest ordre, i sense descans, amb l’objectiu de posar a punt el local, que avui obre portes al público. Amb l’Obertura, el grup Sagardi de restauració recupera la plena normalidad després de veure’s obliga a tancar els 13 locales que té en funcionament, només in Barcelona, ​​i executar un ERTO sobre la plantilla total de 600 treballadors.

In Sagardi l’aturada va ser total, no es va optar por la fórmula d’oferir menjar to emportar, as sí que van fer other restaurants, the only activitat de les seves cuines va ser preparar àpats que treballadors del grup, de totalmente altruista formulario, van a distribuir a domicilis de persones necessitades, durant el moment més dur del confinament.

Durant aquest temps, les portes del Golfo només s’han obert per a petites tasques de maintenance i de neteja. La otra despesa ha estat el lloguer de establiment, a què s’ha hagut de fer front enmig d’un panorama de poques ajudes al sector. Situado en el corazón del Gòtic de Barcelona, ​​con otro restaurante del grupo, el Irati, el primer que els germans López de Viñaspre van obrir a la ciutat hace 25 años, el Golfo ha sufrido mucha desaparició absoluta del turisme i el retraïment dels mateixos barcelonins a voltar. No hi havia ningú al Gòtic i for això was a temeritat intentar posar en marxa els locals fins que els carrers no comencessin a animar-se.

I de mica en mica tot va començar a despertar. L’octubre de l’any passat va obrir portes l’Irati i avui, el Golfo, i ho fan «com si res no hagués passat», explica Iñaki López de Viñaspre, que vol dir que els restaurants han vuelto a l’activitat amb el mateix personal que abans, la mateixa carta, el mateix servei. “Hola restaurantes que han retallat plantilla o han modificado el papel a la baja, nosaltres no ho hem fet i hem prueba de que los clientes han vuelto amb una fidelitat absoluta”, explica el máximo responsable de Sagardi. Fidelidad al pintxo yo a xacolí. Bueno, retrobates.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.